Ha olvastad a valóságokról szóló cikkeimet, akkor most ismerkedj meg az Érzelmi Ének szerepével. Ugyanis nem létezik Ego, nem létezik Csecsemő Én csak pusztán felvett vagy kialakított szerepek, amolyan Én-ek, melyek “szépen meglapulva” teszik a dolgukat Elmédben, úgy, hogy mindeközben Te erről semmit nem tudsz. És még csak észre sem veszed, hogy mi történik Benned.

Felnőttként (és már gyermekként is) igyekszünk folyamatosan helytállni: munkában, családban, baráti körben, különféle élethelyzetekben. Ezekről már beszéltem Neked a valóságok kapcsán. Azonban arról még nem, hogy a valóságok felett létezik egy mindent befolyásoló rendszer, az Érzelmi Ének rendszere.

Miről is szól?

Hogy megértsd az Ének szerepét, vegyünk alapul egy családképet: Anya, Apa, és legyen egy közös gyermek. Az egészséges családképben és az energia egészséges áramlásában a szerepek az élethelyzetnek megfelelően alakulnak: anyáé az Anya szerep, apáé az Apa és a gyermek természetesen Gyermek. Viszont az esetek 99%-ban ez nem így alakul, egyszerűen csak azért, mert korábban más családmodellben nőttünk fel, például:

  • Édesanyád “hordta otthon a nadrágot”, ezért Ő volt az, aki felvette az Apa-Én szerepet
  • Édesapád korántsem volt erőskezű, nagybetűs Férfi, ezért Ő automatikusan átminősült az “Anya” szerepébe

… és a két legrosszabb változat:

Ha az Édesanya nem volt igazán Anya, akkor ezt a szerepet automatikusan áttestálta lánygyermekére, aki létrehozta magában az Anya-Én szerepet, aki ezáltal egész életében igyekszik mindenki anyukája lenni, anélkül, hogy ezt észrevenné, vagy szabadulni tudna tőle.

Ha Édesapád nem volt igazán Férfi, és az Édesanyád a Férfi szerepet nem tudta elfogadni jön az első fiúgyermek, aki ilyenkor automatikusan felveszi az Apa-Én szerepet.

Gyermekeknél a probléma itt kezdődik: ők NEM szeretnének azonosulni sem az Anyai-Én, sem az Apai-Én szerepével és létrehoznak úgynevezett alteregókat: kialakul a szorongás, a kényszeres cselekvés, a nagyfokú megfelelés, hisz belekényszerültek egy olyan életszerepbe, melyet ők nem kértek.

Hogyan tovább?

A gyermekek ilyen fejlődési iránya – és korábbi rossz tapasztalataik miatt – felnőttként tönkrement párkapcsolatokat eredményez: válást, párkapcsolati bizonytalanságot, szexuális zavarokat, vagy teljes egészében aszexualitást.

És ebből kilábalni iszonyatosan nehéz, hisz nem rendelkeznek igazi Apa-Férfi, vagy Anya-Nő mintákkal. Helyrehozni ezeket szinte lehetetlen lenne, hisz az Érzelmi-Énekben ezek a szerepek nem szerepelnek.

Egy felnőtt férfi nem tudja milyen “Férfinak és Apának lenni”, egy felnőtt nő nem tudja milyen “Anyának és Nőnek lenni”.

Párkapcsolat: Hol van a kutya elásva?

És ezek a problémák igazán akkor jelentkeznek, amikor a párkapcsolatokban kialakulnak az állandó viták és a folyamatos problémák, majd a válás.

Párkapcsolati problémák, vagy akár a válás

Tegyük most fel, hogy egy olyan párkapcsolatban élsz, ahol állandó viták vannak. Mi történik ilyenkor? Általánosan elmondható, hogy a szegmensek, azaz az Érzelmi Ének harcolnak. Ugyanis egy férfi képpel nem rendelkező férfi, nem tud sem férfi, sem tényleges Apa lenni. És ez fordítva az anyákra is igaz. Hogyan működik?

  • Mindaddig, amíg valaki csak Anya-Énnel rendelkezik, nem tudja elfogadni párjában a Férfit: csak az Apát, vagy a benne élő Gyermeket
  • Mindaddig, amíg valaki csak Apa-Énnel rendelkezik, nem tudja elfogadni párjában a Nőt, csak az Anyát, vagy a benne élő Gyermeket

És mivel teljesen felborul az energiaáramlás, a párkapcsolat élhetetlenné válik valamely fél számára, ilyenkor következik be a szakítás, vagy válás, rosszabb esetben a megcsalás.

Ezen a rajzon pontosan ezt látod: Anyaként a férfiban élő Gyermeki Érzelmi-Ént támadjuk, és igaz ez fordítva is.

Párkapcsolat: Hol van a kutya elásva?

Hogyan választunk párt?

Pontosan a hiányzó szegmensek, vagy érzelmi ének miatt, nem Nőt és nem Férfit választunk, hanem követjük rossz szokásainkat és mintáinkat. Ezért van az, hogy pontosan ugyanolyan párt választunk magunknak, mint a szüleink:

  • Fiúként Anyát,
  • Lányként Apukát.

Ezt tanultuk, ezt tapasztaltuk, ezt választjuk. Nem működik nekik sem? Nem baj, azért megpróbáljuk…

Pont ezért nem működik az sem, amikor valaki azt mondja Neked, hogy éld meg a nőt, éld meg a férfit önmagadban! Ok, de hogyan? Hogyan, mikor még soha nem találkoztam vele…

Miért csal meg a Párod?

Egyszerűen azért, mert bár felnőtt, nem rendelkezik megfelelő Férfi vagy Női képpel, viszont talált végre valakit, akinek a segítségével ezt ki tudja alakítani. Gondolj csak bele, hogy hányszor mondjuk azt, hogy “Végre mellette Férfi…” vagy “Végre mellette nő vagyok!”.

Akkor mi a megoldás?

Minden párkapcsolat helyrehozható, hisz maga a szerelem érzése létezik, csak az a kérdés, hogy kit is szeretünk? Ugyanis nagyon sok esetben…

  • Nem a férfit, hanem az apát, és a benne élő gyermek szegmenst.
  • Nem a nőt, hanem az anyát és a benne élő gyermek szegmenst.

Éppen ezért, ha párkapcsolati gondokkal küzdesz, fontos, hogy Te magad is szembesülj azzal, aki valójában vagy: nőként a benned élő Nővel, az igazi Nővel, férfiként a Férfival. Utána maga a párkapcsolat is helyrehozható, főként ha ezt mindketten szeretnétek.

Ha segíthetek, csak keress bátran!

Szeretettel,
Ammarkesh

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!