Hol a hiba a mostani párkapcsolatokban, miért válnak el ilyen sokan? Mi az oka annak, hogy hamarabb váltasz, kevesebbet mérlegelsz, mégis annyira magányos és boldogtalan vagy?

Azt mondják, hogy dédszüleink sokkal kitartóbbak voltak, ők még képesek voltak javítani a kapcsolatukon, ők együtt maradtak még a legnehezebb időszakokban is.

A válasz egyik része abban rejlik

… hogy dédszüleinknek még nem a boldogság volt az elsődleges. Azokban az időkben a túlélésért folytattak küzdelmet, a fennmaradásért, így nem is volt számukra létfontosságú, hogy a boldogság mennyire van jelen az életükben.

Megelégedtek (?) azzal, amijük van, elfogadták, hogy a férjük/feleségük olyan, amilyen. Fontosabb volt az együtt jóban-rosszban, mint a boldogan éltek-haltak.

Mára már “a boldogan éltek-haltak” került előtérbe.

Mégis hogyan lehet úgy boldogan, harmóniában élni, ha 12 generációd fájdalmát, félelmét, haragját hordozod? Ugyanis dédszüleid boldogtalansága, fájdalma, félelme, haragja ugyanúgy ott él Benned tovább.

TÁRS EGY ÉLETEN ÁT

Ahogyan a DNS-sel a szemszín, a testalkat és a betegségek is öröklődnek, úgy az energetikai rendszer is öröklődik, benne minden fájdalommal és félelemmel, melyek csak tudatalattidban működnek.

Ha nagymamád megvetette a férfiakat

… benned mélyen lappangani fog ez az érzés és cipelni fogod ennek a terhét, akár egy életen át, anélkül, hogy tudnál róla. Gondolj csak bele, mennyi mélyen eltemetett érzés él Benned, melyek nem is a Te tapasztalataid alapján rögzültek, hanem örökölt minták.

Sok-sok zanza érzelmi minta, melyek a tudatalattid bugyraiból időnként felbukkanva felkavarják az álló vizet, megmagyarázhatatlan cselekedeteket és történéseket hagyva maguk után.

Bizony így történik az

… hogy életutak másolódnak, hogy Téged is pont ugyanúgy csap be a párod, mint nagyapádat, vagy nagymamádat. Hogyan lenne másképp lehetséges az, hogy karmikusnak hitt események a családokban ismétlődnek unos-untalan és nem látod a miértjét, az okát.

Ezért is gondolom úgy, hogy egyáltalán nem baj, ha valaki nem marad egy életen át a társad – ezért is írta azt Popper Péter -, hogy nem “1 igazi” van az ember életében, hanem sok-sok lehetőség, akivel együtt lehet élni.

Ha változol, változnak az igényeid is

… amennyiben társad ezt a változást nem tudja lekövetni, esetlegesen teljesen más irányba változik ő, mint Te – akkor a kapcsolatnak vége szakad.

TÁRS EGY ÉLETEN ÁT

Az orvos tudomány állítása szerint 7 évente lecserélődik a teljes sejtállományod. Ha csak ebből a tényből indulunk ki, vajon 7 évente mennyi minden más is megváltozhat Benned?

Egy boldog TÁRSKAPCSOLAT legféltettebb titka az együttes változás, a közös út újbóli felfedezése, egy eskü megismétlése, egy új gyűrű vásárlása, vagy a régi felújítása.

A másik folytonos felfedezése és ezáltal Önmagad szemléletváltása elengedhetetlen egy maradandó és hosszútávú kapcsolathoz.

Hisz akivel örök hűséget esküdtél 20 évesen, 40 évesen már más ember lesz, pont úgy, ahogyan Te magad is mássá váltál.

Hogyan lehet a párod Társ egy életen át?

A titka a másik teljes ismerete, az odafigyelés egymásra, hogy ne csak azt tudd, hogy szereti e pacalt vagy sem, hanem azt is, hogy mikor hazaér csillogó szemmel sírt vagy nevetett. Élj meg vele valódi közös perceket, érezd a szíve melegségét, vagy fájdalmát, ismerd a gondolatait, engedd, hogy ő is tudja mi van benned.

És sose hagyd a vitát parlagon heverni, beszélj és beszéltess.

Hisz csak így lesztek társak egy életen át!

Szeretettel,
Jáde

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!