Sokszor előfordul velünk, hogy berekedünk, fáj a torkunk, szinte beszélni is alig tudunk. Mielőtt Septofort vagy bármilyen más torokfertőtlenítőt veszel magadhoz, egy egyszerű trükk, hogy megszűnjön a kínzó fájdalom, a torokfojtogató érzés.

A torokfájás nagyon népszerű probléma szinte minden gyermeknél, főként az őszi-téli-tavaszi időszakban, de természetesen ez felnőtteknél is gyakori.

Mivel minden betegség, vagy Testi probléma háttere a Lélekben és a Tudatban keresendő, egyszerűen csak figyeld meg, hogy mikor kezdődött a fájdalom, mikor kezdett a torkod – vagy gyermeked, párod torka begyulladni, mikor kezdett el berekedni.

Beszélj, beszéltesd!

Tudom, hogy sokszor szajkózom cikkeimben az érzelmek megélését és megbeszélését, éppen ezért most sem lesz ez másként. Keresd meg a fájdalom kezdetét, majd nézd meg, hogy mi történt az előző 1-3 órában.

Beszélj, beszéltesd róla!

Ha fáj a torka: Beszéltesd!

Ha például a gyermekedről van szó, beszéltesd mi történt korábban.

Hallgass az érzéseidre, a megérzésedre és találd meg a számára fájó pontot: mi történt akkor? Beszéltesd az oviról, az iskoláról, beszéltesd Apáról, Anyáról, érezd hol van az elakadás, ami fáj a gyermeked Lelkének vagy a Tudatának.

Esetleg veszekedtetek és hallotta?

Ez sokszor okoz belső feszültséget a gyermekben. Ha kell, tedd a kezed a gyermek torkára és próbáld meg érezni mi van benne. Ne az egodra hallgass, hanem az első, a legelső csendes hangra a fejedben. Pontosan tudni fogod, hogy mi okozza a torokban a fájdalmat.

Utána már csak beszéltesd.

Ha fáj a torka: Beszéltesd!

A Párod esetében beszéltesd a munkájáról, a kapcsolatotokról, az együttlétetekről, vagy akár a szexuális életetekről. Beszéljétek ki magatokat, őszintén, akár egy pohár finom bor mellett. Merj nyitni, hogy Ő is nyisson.

A Végeredmény

Amint megtalálod, vagy megtaláljátok a fájdalom forrását, amint megbeszélitek, a fájdalom elmúlik. Enged a Lélek és enged a Tudat, hisz a beszélgetés nem más, mint az érzelmi feloldozás.

Persze a nátha, a láz, a lázgörcs érzelmi kezelése vagy érzelmi oldása kicsit bonyolultabb folyamat, de erről majd egy másik cikkemben.

Ám sokszor jobb és gyorsabb egy kis házipatika, némi kreativitással – mint folyton folyvást gyógyszerekért nyúlni.

Szeretettel,
Ammarkesh

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!