Gondolkodtál már azon, hogy mi lehet a legnagyobb gátad az életben? Hogy mi lehet a legnagyobb béklyód?

Sok megvilágosodott mester vallja, hogy magadat kell legyőznöd, testedet és tudatodat, hogy felfogd és megértsd a valóságot, és önmagadat. De ez nem igaz.

Magát az időt kell legyőznöd.

Hisz mindaddig, amíg ketyeg az óra minden és minden pillanat csak az elmúlásra és a jövődre emlékeztet. A reggeli rohanó kávé, a munkahely, a napi étkezések, a nappal és az éjszaka, a gyerek szakköre mikor kezdődik – mikor végződik, a hétvégi programok, a céged forgalma…. mind-mind vagy már múlt, vagy csak jövő.

De akkor mi a jelen? Hisz mindenki azt állítja, hogy élj a mában, élj a jelenben. A ma valóban jelen? Ezt a kis posztot 10:49-kor kezdtem el, most 50 van, majd 51, 52, 53… Érted már?

Tik-tak, tik-tak, tik-tak…

Nincs jelen mindaddig, amíg ki nem lépsz az időből. Nincs jelened mindaddig, amíg az időt le nem győzöd, azt a belső órád, mely minden percben, minden pillanatban emlékeztet a korodra, a “mit csináltam volna másképp” ha újrakezdeném életedre, vagy mit kellene majd csinálnod, hogy rendbe hozd.

Az Idő

Az idő a legnagyobb béklyód, mely betegségekben is folyamatosan figyelmeztet.

Sejted, mi pl a rák? Maga egy nem feldolgozott, vagy általad feldolgozatlannak ítélt fájdalom, mely mérgezi a tested, mérgezi a jövődet.

Igen, mindent meditációban tanultam, lassan már két éve, hogy elkezdtem. És folyton csak azt kérdeztem, hogy mikor lesz már vége, mikor lesz már így vagy úgy… Csak az időt, az időt, az időt… Béklyózva újra és újra önmagamat, egy olyan “rendszerhez” melyet csak az élet rótt rám és nem én választottam. Éppen ezért is mondja mindenki, hogy a boldogság csak pillanatnyi.

Mert az idő megy tovább.

Az időtlenség, a belső órád legyőzése maga a stabilitás, önmagad békéje, egészsége és szeretete. Ez a titok, és semmi más.

Szeretettel,
Ammarkesh

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!