Elképesztő, hogy mennyire általánosítunk mi emberek. Előítéleteink tömkelegével nézünk szembe nap mint nap, anélkül, hogy megfejtenénk ennek az értelmét. Félelmeink és társadalmunk nevelési szokásai révén gondolkodás nélkül átlépünk másokon. Általánosítunk, ítélkezünk, lenézünk. Teljesen feleslegesen, hisz a szeretet mindent visz.

Lakik a szomszédomban egy fiatal srác, kifejezetten rossz előélettel. Kisebb betörések, narkó, rendőrségi múlt. Szóval minden ami kell ahhoz, hogy gondolkodás nélkül átlépjünk rajta, mert nem megfelelő személyiség.

Milyen elkeserítő: “nem megfelelő személyiség”.

Furcsa módon kezdettől fogva szeretettel beszélek Vele, és szeretettel nézek Rá. Még akkor is, amikor butaságot csinál.

És milyen meglepő…

Ő is ugyanígy reagál. Soha nem bántja a kocsimat, soha nem bántja a dolgaimat, minden nap előre köszön, segít a kislányomnak kinyitni a hatalmas bejárati ajtót. És cserébe nekem mindig van egy-két jó szavam hozzá.

Mert önmagad és mások szeretete, mérhetetlen tisztelete mindent visz.

De van egy idős hajléktalan bácsi is a közeli áruháznál. Koszos, rosszul öltözött, borostás. Átlépünk és átnézünk Rajtuk, pedig Bennük is ugyanolyan nagyszerű emberi értékek lakoznak, mint bennünk, csak (egyenlőre) mást adott számukra az élet.

A tiszta szeretet mindenre a legjobb gyógyír

Ötszáznyolcvan Forint

Egy különleges programra szoktattam rá az akkor még 5 éves kislányomat: minden alkalommal, amikor a bácsi ott áll az áruház bejáratánál, reggelit veszünk Neki – 3 kifli, felvágott, 1 alma, 1 túrórúdi, fél liter ásványvíz.

580 Ft. Igen, ennyi.

Nevetséges összeg ahhoz képest, hogy mennyit költünk el nap mint nap, teljesen feleslegesen, marhaságokra.

Persze a kislányomnak kezdetben rengeteg kérdése volt arról, hogy ki is a szegény. És mitől szegény, a szegény. Minden kérdésére igyekeztem a legjobb tudásom szerint válaszolni, anélkül, hogy bármiféle előítéletet vagy félelmet ébresszek Benne.

Azt gondolom, hogy nagyon jól megértette a lényeget.

Ma ott tartunk, hogy öt és félévesen saját kis perselye van, melyben a szegényeknek gyűjt. Hogy még több bácsinak tudjon reggelit venni.

Ennél több nem is kell.

Megértett mindent.

Adj, hogy kapj

Ugyanis az élet és maga a “bőség” (érzelmi és anyagi téren egyaránt) roppant egyszerűen működik: minél többet adsz, annál többet kapsz. És soha nem fordítva.

Minél több szeretetet adsz másoknak, minél több jó szót és odafigyelést, vagy akár csak egy mosolyt, annál többet kapsz vissza, roppant nagy bőséggel és áramlással az életedbe.

Csak győzd majd befogadni.

Szeretettel,
Ammarkesh

A Saját Utadat Keresed?

HA NEM TALÁLOD A KÉRDÉSEIDRE A VÁLASZT:

Nem találod a helyed a Spiritualitásban? Túl sok az irányzat, túl sok a tanító és bizonytalan vagy? Sok mindent kipróbáltál már, de egyik sem volt az igazi? Olvasd cikkeinket és ismerkedj meg Te is minden irányzat ősével, magával az Eredettel!

Mielőtt regisztrálsz, kérjük olvasd el az Adatvédelmi és Jogi Nyilatkozatunkat.