Nagyon sokszor találkozni a testkép (teljes vagy részleges) zavarával, azaz azzal, hogy valaki túlsúlyos, vagy túlzottan sovány. Nagyon fura jelenség ez, hisz sok esetben a teljesen normális testalkattal rendelkező gyermekek és felnőttek is másnak látják magukat a tükörben:

  • vagy 2-3 számmal nagyobbnak (kövérebbnek);
  • vagy ritkább esetben sokkal karcsúbbnak.

De vajon mi okozza ezt?

A legegyszerűbben talán úgy magyarázható el, hogy mind a Lelked, mind a Tudatod, sőt, még a Tested is rendelkezik egyfajta “Én”-képpel, és sajnos sok esetben ezek a képek korántsem egyeznek meg.

Hátterében az érzelmeink kuszasága áll, hisz főként a negatív érzelmeinket szeretjük megélni és korántsem vagyunk sem boldogok, sem örömteliek. A negatív érzelmek pedig hibás működést eredményeznek a testedben: a harag, a fájdalom, a szorongás, az eltemetett sérelmek… mind-mind plusz kilók tucatjait okozzák a Testben.

De az önmagunk büntetése vagy önmarcangolása is túlsúlyba vagy kóros soványságba fullad. Gyakorlatilag magunkat igyekszünk roppant lelkesen tönkretenni, pedig ha a Test energetikája és érzelmi háttere tökéletes lenne, akkor akár 20-30 évvel is meghosszabbodna az életkorunk.

De ezért van az is, hogy a mániákusan lefogyni akaró barátaink, családtagjaink sorra visszaszedik azokat a fránya kilókat.

Túlsúlyos Vagy Sovány?

Javítható-e a testkép deformitása?

Igen. Egy kis segítséggel tulajdonképpen mind a Lélekben, mind a Tudatban a testkép – azaz maga az “Én” – módosítható (akár részleges, akár teljes testképzavarról beszélünk), ezáltal beállítható a test megfelelő egyensúlya.

Ha a Test energetikai rendszere stabil, az áramlások tiszták a testkép rendbe jön és az érzelmi elfojtások is megszűnnek.

Természetesen is is az érzelmeinket meg kell éljük, ki kell mondjuk azt amit gondolunk, amit érzünk.

Tudod, ha az érzelmeid rendben vannak, akkor valóban minden rendben van!

Szeretettel,
Ammarkesh

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!