“Ahhoz, hogy egy nő szeresse a gyermekét, rá kell néznie. Valahányszor ránéz, látja benne az apát. Ha a nő elutasítja az apát, azzal, elutasítja a gyermeket is. Ez a dolog másik oldala. A gyermek nem tűri, ha a benne lévő apát nem szeretik. Mert akkor az apja iránti hűségből éppen olyanná válik, mint az apa.” – Bert Hellinger

Mégis, hogyan utasíthatja el egy anya a gyermekét, amikor pelenkázza, szoptatja, éjszakánként virraszt vele és dédelgeti, óvja, félti, minden új lépésénél együtt izgul vele? Kérdezheti ezt teljesen jogosan minden anya.

Az elutasítás lélek vagy tudat szintű, fizikai síkon egyáltalán nem észrevehető, viszont a gyermek „elapásodása/elanyásodása” igenis szembe tűnő.

Sőt, ahogyan idősebb lesz a gyermek egyre több olyan konfliktus helyzet alakul ki anya és gyermek, mint anya és apa között. A viszony elmérgesedhet, elhidegülhet a gyermek az anyjától, és hosszú távon igenis komoly problémákat jelenthet.

Mi is az az elutasítás?

Hogy Szeresd A Gyermeked

Amikor a másikat egyáltalán nem tudod elfogadni, szinte egyetlen mozzanata sem tetszik, vagy elfogadható számodra. S mivel a gyermekben az apa és az anya egyforma arányban van jelen, ugyan ilyen problémák jöhetnek elő, apa és gyermek között is, amennyiben az anyát nem fogadja el.

A titok az elfogadásban van

… nem kell szeretned ahhoz senkit, hogy elfogadd őt olyannak amilyen.

Megváltoztatni alapjaiban senkit nem lehet, csak saját maga generálhatja a változását. Engedd el azt, hogy másoknak hogyan kellene viselkedni és sokkal könnyebb lesz az életed.

Az idézet Bert Hellingertől származik, aki a családállítás egyik legnagyobb szaktekintélye világszinten.

Szeretettel,
Jáde

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!