Minden betegség érzelmi alapú, igen még a fertőző betegségek is! Fertőzések, kórokozók mindig keringenek a levegőben, ahogy bacilusoktól hemzseg már a sarki bolt kilincse is. Az alapján a felfogás alapján, hogy mindig megfertőződünk, -és nem kell, egy szimpla megfázás mögé valamit természetfelettit látni- az év 365 napjából 365 napot tölthetnél betegen. Még sem vagy minden vírus vagy baktérium hullám áldozata.

Miért? Nem gyógyszer és nem vitamin kérdése az egészséges léted. Persze a testnek vannak sajátos genetikai tulajdonságai, ezért fontos, egészségesen élni, de az egészséges életmód nem egyenesen arányos az egészséges testtel –sajnos.

Az érzelmi alapon történő megbetegedések okát igen nehéz megmondani. Hiszen napi szinten több 10.000 érzést igyekszik feldolgozni a szervezeted, melyek több millió gondolatot generálnak, illetve fordítva is igaz. Ezeket az érzéseket és gondolatokat, feldolgozás, megértés és megoldás híján a sejtjeid nyelik el, építik be. Vajon mennyit értesz meg napi érzéseidből, gondolataidból?

Szerinted naponta mennyi érzés és gondolat

… marad feldolgozatlan, ami meghatározó számodra, de a rohanó világ miatt nincs egy perced sem, hogy feldolgozd. Ugyan úgy elsiklasz a fontos érzések és gondolatok felett, mint ha egy általános érzés/gondolat lenne. És fogalmad sem lesz arról miért lettél beteg, egészen addig, míg vissza nem idézed a napjaid és rájössz mi akasztott ki.

Érzelmeid tükre maga a betegség

Egyszerűen csak gondold végig, mi történt, mi lehetett, ami megérintett, vagy amivel nem mertél szembesülni. Máris közelebb kerülsz a megoldáshoz, a gyógyuláshoz. Kis odafigyeléssel pedig akár meg is előzhetőek a betegségek. Vedd végig a napod, gondold át történt-e bármi olyan, amivel a napi rohanásban nem volt lehetőséged foglalkozni, vagy nem mertél belemerülni, mert túlságosan fájó.

Minél súlyosabb a betegség, annál mélyebbre kell menni a múltba, mert régóta hordozod félelmed/problémád súlyát.

  • Fáj a torkod- torkig vagy, túl sok mindent nyeltél le.
  • Fáj a hátad/vállad – túl sok a terhed, melyet akár mások helyett is cipelsz.
  • Fájnak a lábaid- nem tudsz saját lábra állni/ túlságosan megalázkodsz.
  • Fáj a karod- nem tudsz cselekedni
  • Náthás/szénanáthás vagy- nem szeretnéd „szagolni” a helyzetet.
  • Romlik a szemed közelre (távollátás)- nem mersz szembenézni a gondjaiddal
  • Romlik a szemed távolra (rövidlátás)- nem mersz a jövővel szembe nézni.
  • Emésztési problémák esetén- nem tudsz feldolgozni valamit.

Élj egészségesen, sportolj, egyél olyan dolgokat melyek táplálják tested és tápláld lelked azáltal, hogy figyelsz az érzéseidre és gondolataidra.

Szeretettel,
Jáde

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!