Nagyon sok gyermeknél megfigyelhető az éjszakai alvászavar, melynek pontos hátterét még mindig találgatják az orvosok. Természetesen az alvászavar nem csak a gyermekeket érinti, számos felnőtt is szenved ettől.

A legrosszabb az éjszakai “mély alvás” hiánya, mely másnapra ingerültséget, kialvatlanságot és feszültséget, figyelemzavart okoz a testben.

De számos betegség mellékhatása is maga az éjszakai alvászavar: autizmus, ADHD-s vagy SNI-s gyermekeknél rendszeresen megfigyelhető a 23 és hajnal 1 közötti ébredés, de van, hogy ez akár több órai nem alvást is eredményezhet.

Természetesen az autizmus, az ADHD vagy az SNI energetikai kezelése sokkal összetettebb, mint maga az alvászavar megoldása, hisz ezeknek a betegségeknek a hátterében sokszor kettős Lélek és/vagy Tudat, súlyosabb esetekben akár magroncsolódás (mind a Lélek, mind a Tudat tartalmaz egy magot, magát a Forrást), és az elme (agy) területeinek teljes vagy részleges energetikai leállása áll.

Az Éjszakai Alvászavarról

Maga a mély alvás időszaka egyébként azért (is) kulcsfontosságú egy gyermek vagy felnőtt esetében, mert a hosszútávú memóriába is ekkor épülnek be az aznapi tapasztalatok, az aznapi tanulságok/események.

És mi a megoldás?

Az alvászavar kijavítása egyszerűen a félelmekben keresendő.

Ha megnézed egy-egy gyermek ébredését és beszélteted az érzéseiről, vagy a gondolatairól általánosan elmondható, hogy az éjszakai ébredés mind-mind a félelmeiknek köszönhető.

A félelem – bármilyen furcsa is – tökéletesen oldható, hisz ha olvastad EZT a cikkem, már tudod, hogy ezeknek is megvan a megfelelő helyük.

Az Éjszakai Alvászavarról

A hibás vagy téves félelmek kijavításával visszatér maga az alvás egyensúlya, visszatér a mély alvás fázisa, melynek következménye a memória javulása és a másnapi feszültség, idegesség enyhülése, majd eltűnése.

Gyermekek esetében a félelmek oldása akár pár órán belül megtörténik, felnőttek esetében ez pár nap is lehet, természetesen számos tényezőtől függve.

És végszóként egy kis érdekesség

Sok beteg esetében megfigyelhető, hogy maga a gyógyulás is a félelmek miatt nem jön létre:

“Félek attól, hogy ha egészséges leszek, apa-anya nem figyel rám ennyire, vagy elvesztem a – betegségem miatt kialakult – kedvezményezett pozíciómat a családban…”

Szeretnél végre egy jót aludni? Készen állsz rá? Akkor kattints most ide!

Szeretettel,
Ammarkesh

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!