Igen akarod, mindig akarod, és csak ritkán esik meg, hogy valamit szeretnél, esetleg vágysz rá. Görcsösen ragaszkodsz egy bizonyos dolog, tárgy, esemény bekövetkezéséhez. Összeszorított fogakkal, ökölbe zárt kézzel követelőzöl. A sorstól, az embertársaidtól, szeretteidtől.

De minél jobban akarsz, annál messzebb kerülsz a céltól és félsz, hogy mi lesz, ha nem következik be. Félsz a végkimeneteltől, rettegsz, hogy nem kapod meg azt, amit akarsz.

Mikor sikerül elérned akaratod tárgyát mégsem olyan felemelő érzés. Olyan mintha inkább elvesztettél volna valamit, mint nyertél.

Mi is a baj az akarattal?

Az embernek mindig vannak elvárásai, vágyai és céljai. EZ eddig teljesen rendben van! Csak az a nem mindegy, hogy benned ki akarja. Személyiségednek olyan színes skálája van, melyet magad sem gondolnál. Előadásainkon többször hallhattad már, hogy ezen személyiségeket, melyek benned/veled élnek le kell tenned ahhoz, hogy tiszta legyen a kép.

Ugyanis él Benned gyermek, ifjú, egy dolgozó, egy álmodozó, egy apa, egy anya és a sor szinte bármivel szabadon bővíthető.

Legalább 12 „alap” személyiség jegyed van, akik a mindennapjaidat irányítják. Így történhet meg, hogy, amiért az egyik nap majd megveszel, annyira akarod, másnap már szinte érdektelenné válik.

Akarat Mindenek Felett

Hiába szép, már nem tudod annyira értékelni, mert akartad, megkaptad, de nem tesz boldoggá, mert mire elérted, már másik személyiséged került előtérbe. Ugyan megnyugszol, hogy megtörtént, de valami kis kesernyés utóíz maradt a szádban. Nem ízlik, mert édesebbre számítottál.

Próbáld meg elengedni az akaratod, főleg a görcsös mindent bevető, követelőző akaratod, mert az bizony a hisztis gyermeki éned, aki még a bevásárló központban is földhöz csapja magát egy darab gumicukorért.

Tudom a mai világban mindenért küzdeni kell…

… és amikor harcolsz valami célért sokszor nem elég vágyni rá, de ez más. Van, amiért meg kell küzdeni. Van, amiért akár harcolni is kell. De a mindennapjaid tényleg úgy szeretnéd leélni, hogy folyton küzdesz? Elfáradsz, kiégsz és semmi sem fog már tetszeni, nem lesz megfelelő, mert a végén már a nagy akarásban te magad sem tudod, hogy mi az, amire valójában vágysz. Mint ahogy azt sem tudod megfogalmazni pontosan miért is hajtottál, küzdöttél annyira.

Ugyanis az a személyiséged, aki ennyire hajtott egy cél felé, valahol félúton kiszállt, Te viszont bent hagytad a lemezt, mert a szemléletváltás ciki. Így történik meg az, hogy már azt sem tudod, miért küzdesz, csak mész előre a fejed után.

Tipikus politikus effektus.

Politikusnál figyelhető meg a legjobban, hogy évekkel korábban teljesen más eszméket és felfogást képviseltek, mint amit a jelenben. Makacsul, konokul törtettek a céljuk felé, bármit megtettek/megígértek annak érdekében, hogy elérjék akaratukat, de ez csak egy gyermeki személyiség, aki fűt-fát megígér csakhogy teljesüljön az álma.

Akarat Mindenek Felett

Akinek van gyermeke vagy közelebbről figyelheti egy gyermek fejlődését tudja, valamikor 2 éves kor körül elkezdődik az akaratuk megfogalmazása és cél érdekében szinte bármit megígérnek, de sosem tartanak be semmit.

Ebben a küzdelemben az a legrosszabb, hogy saját magad ellen harcolsz. Napi szinten megküzdesz a saját személyiségjegyeid akaratával, és sokszor a nap végén azt sem tudod melyik ujjadba harapj.

Így arra kérlek, mikor feltör benned az erős akarat…

… mely mindenen keresztül vinne a cél érdekében, kicsit állj meg. Gondold végig, hogy mit érzel és mit gondolsz a kitalált céllal kapcsolatban. Mérd fel, hogy a cél eléréséhez szükséges helyezkedésed, valóban a célodat szolgálja-e. És csak akkor vedd elő az oroszlán körmeid, ha mind gondolatban, mint érzésekben jóleső melegség fut át rajtad.

Többet ésszel és szívvel, mint erővel! Ugyanis gyermeki akaratos éned felett így tudsz a leginkább győzedelmeskedni!

Szeretettel,
Jáde

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!