Az elmúlt években megfigyelhető a spirituális irányzatok, azaz az éppen divatos, felkapott irányzatok követése. Pont úgy változnak ezek az irányzatok, mint a divat.

Különféle irányzatok jönnek-mennek, kézről-kézre adják az embereket, mint a piacon az árut. Aki kilép, egy-egy irányzatból kitaszítottá válik.

Addig, amíg a mestered által sulykolt…

… tanokat követed üdvözült vagy és szeretett. Amikor azonban megfogalmazódik benned a váltás, elindul benned a félelem, mert nem leszel többé a közösség része, mert kitaszítanak, hiszen csalódnak benned, illetve nem ott fogod elkölteni már a pénzed.

Sajnálom, de nem egy ilyen embert ismerek, aki egy irányzatban csalódott, majd onnan kilépve szó szerint kitaszították „barátai”.

Mára már a spiritualitás is pont olyan piac lett, mint a divat vagy az élelmiszer, vagy a gyógyszer. Ipari mennyiségben próbálja magához vonzani és kötni az embereket, akárcsak az egyház.

És ez rettenetes…

Kiábrándulsz és csalódsz, mert ahelyett, hogy valóban segítettek volna megtalálni a Lelked útját, a valódi Önmagadat és a harmóniádat – csupán piaci termék lett belőled.

Egy sorozatgyártó gép része lettél, ahol egy-egy irányzat kiskatonáját szeretnék belőled faragni.

A Spirituális Divatpiac

Teljesen mindegy…

hogy egyház, tan – mind-mind csak egyet szeretne elérni – légy hozzá hű. Valóban erre teremtetett volna az ember? Hogy vakon kövessen tanokat vagy másokat?

Hisz mindenkinek megadatott a GONDOLKODÁS, és az ÉRZÉS nagyszerű hatalma.

Mindegyik irányzat jó lenne, jó lehetne, ha nem fertőzte volna meg a pénz és a hatalomvágy a mestereket és tanítványaikat. Mert hatalmat kaptak a kezükbe azáltal, hogy elkezdték őket követni. Megkapták azt a kiváltságot, hogy követik őket és vezetniük kellene az embereket. Ehelyett félelmet gerjesztenek.

Elhitetik, hogy nélkülük nem jutsz előrébb, elhitetik, hogy az következő szinten már többet tudsz, pedig ők maguk sem tudnak többet, csupán hatalmuk van Feletted és azok felett, akik mögéjük álltak.

Persze kivételek mindig akadnak…

és a legmélyebb tiszteletem az övék.

A Spirituális Divatpiac

Mégis hogyan fordulhat elő egy „megvilágosodott” vezetőnél, hogy saját tanítványa ellen fordul, mikor megérzi annak nagyobb tudását? A kétkedőket miért taszítják ki a követők? Ha minden változik, akkor az irányzatok miért nem változnak évezredek óta?

Az én olvasatomban teljesen mindegy, hogy melyik irányzatot követve találod meg Önmagad, ha valóban Önmagad felé segítenek és nem a nyáj egyik tagjaként tekintenek Rád, hanem egyedülálló részeként, aki előbb-utóbb megtalálja a saját útját és a két lábára áll.

Aki már nem kér segítséget, már nem a tanításért szeret, hanem azért, mert segítettél neki elérni Önmagát.

Egy valódi vezető ilyen!

Segít, és nem megfélemlít. Támasz, de nincsenek elvárásai, mert tudja, mindenki a maga tempójában tud változni, s a változás része az is, hogy tovább lép, más útra megy, hogy ott is kapjon valamit Önmagából.

Egy jó spirituális vezető olyan, mint egy jó apa…

mindig örömmel fogadja a visszatérőt és örömmel, szeretettel engedi el azt, aki menni szeretne. Nem tagad ki, ha vannak ellenvetéseid, kérdéseid. Hanem mutat egy új irányt, ahol megtalálhatod azt, amit keresel.

Hiszen mindenki szabadnak született és a béklyók csak szárnyát szegik!

Szeretettel,
Jáde

Segítünk

… HOGY HELYRE BILLENJEN SIKERED, BOLDOGSÁGOD ÉS EGÉSZSÉGED!